Wat is Reiki?

Universele levensenergie

De Japanse karakters Rei en Ki vormen samen de betekenis Universele Levensenergie (ook wel bekend als Chi of Prana). Deze energie is overal om ons heen aanwezig, het is de energie waaruit wij bestaan. Iedereen is dus verbonden met deze levensenergie.

De verbinding kwijt

Als pasgeborene heb je nog een pure verbinding, maar in de loop van je leven wordt deze open verbinding door ontwikkelde patronen, opvoeding, ervaringen, overtuigingen en omgevingsfactoren minder. Het energiekanaal slibt als het ware dicht, waardoor blokkades ontstaan.

Wat doet Reiki?

Reiki brengt je chakra’s (energiecentra in je lichaam) in balans en herstelt het zelfhelend vermogen van je lichaam, waardoor blokkades worden opgeheven en de levensenergie weer vrij kan stromen. Reiki brengt je in balans op fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch en spiritueel niveau, waardoor diverse klachten kunnen verminderen.

De behandeling

Bij een Reikibehandeling geef ik deze energie aan je door door mijn handen op je lichaam te leggen of er net boven te houden. Ik gebruik hiervoor dus niet mijn eigen energie, maar fungeer als een doorgeef kanaal. De energie gaat daarheen, waar jij het op dat moment het hardst nodig hebt. 

Hoe voelt het?

Iedereen ervaart een Reiki behandeling anders. De één voelt warmte of juist kou, het stromen van de energie, pure ontspanning of opkomende emoties en een ander voelt nagenoeg niets. Maak je tijdens de behandeling dus niet druk over wat je wel of niet voelt; het is allemaal goed. Ontspan, stel je open en geniet!

Reiki is niet bedoeld als vervanger van reguliere geneeswijzen, maar als een aanvulling hierop. Het kan de werking van medicijnen versterken en bijwerkingen verminderen. Wil je een Reiki behandeling ontvangen, bespreek dit dan altijd vooraf met je behandelend arts.