Wat is Reiki?

Universele levensenergie

De Japanse karakters Rei en Ki vormen samen de betekenis Universele Levensenergie. Deze energie is overal om ons heen aanwezig, het is de energie waaruit wij bestaan. Iedereen is dus verbonden met deze levensenergie.

De verbinding kwijt

Als pasgeborene heb je nog een pure verbinding, maar in de loop van je leven wordt deze open verbinding door ontwikkelde patronen, opvoeding, ervaringen, overtuigingen en omgevingsfactoren minder. Het energiekanaal slibt als het ware dicht, waardoor jouw zelfhelend vermogen stagneert.

Wat doet Reiki?

Reiki is een alternatieve geneeswijze die het zelfhelend vermogen stimuleert. Het ontvangen van Reiki kan ervoor zorgen dat je je energieker voelt, je nieuwe inzichten krijgt en je in een positieve flow komt. Reiki kan je in balans brengen op fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch en spiritueel niveau.

De behandeling

Bij een Reiki behandeling wordt deze energie doormiddel van handopleggingen aan je doorgegeven. Hierdoor wordt het zelfhelend vermogen van je lichaam gestimuleerd, waardoor je balans in lichaam en geest hersteld kan worden en klachten kunnen verminderen.

Hoe voelt het?

Iedereen ervaart een Reiki behandeling anders. De één voelt warmte of juist kou, het stromen van de energie, pure ontspanning of opkomende emoties en een ander voelt nagenoeg niets. Maak je tijdens de behandeling dus niet druk over wat je wel of niet voelt; het is allemaal goed. Ontspan, stel je open en geniet!

Reiki is niet bedoeld als vervanger van reguliere geneeswijzen, maar als een aanvulling hierop. Het kan de werking van medicijnen versterken en bijwerkingen verminderen. Wil je een Reiki behandeling ontvangen, bespreek dit dan altijd vooraf met je behandelend arts.